Неділя, 28.04.2024, 16:15
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 12 » Матуся наша – ангел на землі!
12:52
Матуся наша – ангел на землі!

Матуся наша – ангел на землі!


У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя - Свято Матері, а ще святкуємо й дуже важливе споріднене свято – День сім’ї.

Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим ! А наша любов до Матері – безмежна та вічна!

Шкільним бібліотекарем Оленою Борсук спільно з бібліотекарем публічно-шкільної бібліотеки Оленою Ляхович пройшло ряд цікавих заходів до Дня Матері. Працівники книгозбірень разом з читачами оформили книжкові виставки, тематичні стенди та перегляди літератури, зокрема: «З родини йде життя людини», «Все добро на світі – від матері»

У цей день пролунало багато теплих щирих віршів про мам та для мам, діти згадували прислівя та приказки про Берегиню роду. У День Матері всі славлять жінку, говорять теплі й приємні слова, дарують квіти, листівки, подарунки. Чому? Тому що у жінок дуже багато достоїнств, вони завоювали собі право вибирати будь-яку професію, тому що можуть робити все не гірше чоловіків. Але причина не в цьому. Є така місія на землі, яка цілком належить жінці - стояти у колиски, боротися з будь-якими негараздами, захищаючи вогник нового життя, вводити маленьку людину в світ і допомагати їй зробити там перші кроки…

Мами люблять нас просто за те, що ми є. Вони нічого не просять натомість. А гарні діти стараються, щодня доводять свою любов найріднішій людині на землі. На світі так багато мам, і в кожній мамі є щось особливе. Але є у них і загальна риса – це неосяжна любов до своїх дітей. Вона читається в їх очах, вона живе в їх серцях. Вона – початок життя, хранителька, берегиня Дому, Життя, Любові, Душі й високого Духу. На світі є слова, які ми називаємо святими. І одне з таких святих, теплих, ласкавих слів — слово «Мама». Слово, яке дитина говорить найчастіше, — це «Мама», слово, при якому доросла, похмура людина посміхнеться, — це теж слово «Мама».

Бібліотекар Олена Кирилівна звернулася до учнів з таким словами: «Ніколи не сваріться з найближчою вам людиною, з мамою. І як би ви деколи не намагалися витіснити її з серця, замінивши своїми кращими друзями і подругами, – нічого не вийде. У важку і гірку годину життя ви все одно пригадаєте про свою маму – найближчу і ріднішу істоту – і неодмінно до неї звернетеся…» Й продовжила: «Умійте цінувати любов Матері. Будьте дбайливі до цієї любові. Не ображайте її випадковою грубістю, різким словом, неслухняністю. Адже лише мама думає про нас завжди і скрізь. Тільки мама завжди приймає нас такими, які ми є. Серце її завжди з своєю дитиною».

А далі прозвучала Мамина молитва у виконанні читача шкільної бібліотеки Андрія Шаха:

 

«Перед Богом мама на колінах,
Щирим серцем молиться вона.
І горить незмінна і нетлінна
Віра—непідкупна і міцна!
Ця молитва небо відкриває,
Ця молитва рветься в Небеса,
Бо любов Господня в ній палає!
І слова, як вранішня роса,
Кожна крапля має силу Божу
Для нужденних, хворих і німих…
За дітей незрячих і безсилих—
Молиться не тільки за своїх!
За дітей, щоб вирвати із аду,
Усім серцем молиться вона.

В цій молитві сила зорепаду
І морської хвилі глибина…
Дай бажання поряд з нею стати
І молитись, Боже, і мені!!!
»

 

Олена Борсук

Олена Ляхович

Переглядів: 368 | Додав: milyach_nvk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar