П`ятниця, 29.03.2024, 14:35
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Виставка української вишивки «На білих крилах рушників»
15:22
Виставка української вишивки «На білих крилах рушників»

Виставка української вишивки «На білих крилах рушників»

 

З 8 по 10 листопада у Миляцькому НВК пройшла виставка-конкурс української вишивки «На білих крилах рушників». Участь у виставці взяли учні 5-11 мерій. Були представленні роботи мам та бабусь учнів – майстринь-вишивальниць з наших навколишніх сіл. Також на виставці були представлені роботи самих учнів, які виконанні в сучасному стилі.

"Роздивляючись рушники, вишиті моєю мамою, я бачу інший світ. Світ, наповнений любов’ю до прекрасного, любов’ю до праці, до рідного краю. Кожен рушник - це не тільки клопітка праця, це окрема історія. В кожен з них вкладена часточка душі, котра не вмерла, а буде жити в цих рушниках

Хрестик до хрестика, ниточка до ниточки, і на полотні ожили улюблені матусині маки. На іншому - буйно цвітуть квіти у чудернацькому вазоні, схожі на троянди. Всі вони наче живі, наче говорять до тебе зрозумілою лише їм мовою. «Оце той мак, що я шила. Оце той козак, що я любила» - написано на рушникові, та якщо придивитися – вишито гладдю. Які яскраві квіти, букети, враження таке -- наче намальовані. Захоплююся, як же майстерно гладенько викладені стібки, наскільки точно повторений малюнок!" (з розповіді учасниці виставки Якубович Анастасії)

Ми повинні доносити до наших дітей внутрішній світ гармонії та краси через мистецтво, берегти та примножувати його.

Переглядів: 371 | Додав: milyach_nvk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0